Slim door de dag

Les bons plans

Alcoholtest deze zomer verplicht op Franse wegen!

Vanaf 1 juli 2012 moeten automobilisten op de Franse wegen verplicht een alcoholtest in de wagen hebben. Maak hier kennis met die nieuwe regel en met enkele cijfers en belangrijke data!
Alcoholtest deze zomer verplicht op Franse wegen!

  • Van 1 juli tot 1 november 2012

De zogenaamde gedoogperiode. De politie geeft u dan enkel een waarschuwing als u niet beschikt over een alcoholtest in uw wagen. Die test is trouwens verkrijgbaar bij de politie.Op 1 juli ontsnappen de Belgische chauffeurs er niet meer aan!
Vanaf die datum zullen Belgen die een snelheidsovertreding begaan in Frankrijk immers vervolgd worden in het kader van een verhoogde samenwerking tussen België en Frankrijk. Er zal geen ontkomen aan zijn!  Wees dus voorzichtig op weg!

  • 11 €

Dat is het bedrag van de boete die u moet betalen als u geen alcoholtest in uw wagen heeft. Die boete zal vanaf 1 november 2012 van toepassing worden.

  • Van 1 € tot 2 €

Dat is de gemiddelde kostprijs van een alcoholtest. Let erop dat de melding NF (Norme Française) er duidelijk op vermeld staat.

  • 2 jaar

Een NF alcoholtest is twee jaar geldig. Bewaar hem zorgvuldig. Laat hem niet in de zon op het dashboard liggen. Hoge temperaturen kunnen de werking ervan verminderen!

  • 31 %

In Frankrijk is 31% van de dodelijke ongevallen te wijten aan alcohol aan het stuur.

  • 30 minuten

Wacht 30 minuten nadat u voor het laatst alcohol heeft gedronken voor u « in het zakje blaast ». Dat levert de meest correcte waarden op. Als u eerder blaast, is het mogelijk dat u negatief blaast, terwijl u wel degelijk teveel gedronken heeft.

  • 1150

De Franse diensten die instaan voor de veiligheid op de weg schatten dat 1150 levens zouden gespaard zijn in 2010 als chauffeurs zich aan de regel van 0,5g alcohol in het bloed gehouden hadden.

Als u ons land verlaat met de wagen, kunt u maar beter over een goede autoverzekering beschikken. Bent u gedekt door uw verzekering bij autopech in het buitenland? Hebt u recht op een vervangwagen? Waar brengt u de nacht door als u autopech heeft op 500 km van uw bestemming? Wilt u gerust op reis vertrekken, bekijk dan zeker even de ijzersterke verzekering van ACTELdirect. Zo hoeft u enkel nog aan uw vakantie te denken!