Slim door de dag

Les bons plans

Verkopen op rommelmarkten om de eindjes aan mekaar te knopen

Hebt u er wel eens aan gedacht huishouden en geld verdienen aan elkaar te linken ? In plaats van overbodige voorwerpen weg te gooien, kunt u er een leuk dagje op de rommelmarkt mee beleven! Hier zijn alvast 4 tips om als rommelmarktkramer aan de slag te gaan en de beste prijs voor uw spullen te kunnen krijgen!
Verkopen op rommelmarkten om de eindjes aan mekaar te knopen

1.    Kies uw rommelmarkt ?

Op de sites Wattedoen.be en derommelmarkt.be vindt u een lijst van garageverkopen en rommelmarkten. Via uw gemeentebestuur komt u ook te weten waar en wanneer er dergelijke markten georganiseerd worden. Kies voor die markt die het meest aansluit bij de items die u te koop aanbiedt. Er bestaan immers gespecialiseerde rommelmarkten voor bijvoorbeeld kinderkleding of verzamelartikelen.

Er bestaat ook een gids waarin alle rommelmarkten, braderieën en markten in België vermeld staan. Die wordt jaarlijks uitgebracht door de uitgeverij Distinction. Naast die informatie vindt u er ook nuttige inlichtingen zoals het aantal exposanten of de prijs van een standplaats.

Weet ook dat er overdekte rommelmarkten zijn die het hele jaar door open zijn. Misschien een leuk idee om te doen bij slecht weer!

 

2.    Hoe verkoopt u uw oude spullen optimaal?

Als u van plan bent met een goed gevulde kassa naar huis te keren, neemt u best de volgende regeltjes in acht, ook al is het maar voor één dag!

  • Tijdens de dag verkoopt u een hele hoop kleine spulletjes aan kleine prijzen. Denk dus om voldoende wisselgeld.
  • Informeer u over een redelijke prijs voor uw koopwaar en kleef prijsetiketten. Sommige bezoekers zijn misschien te verlegen om de gevraagde prijs te weten te komen!
  • Indien mogelijk zorgt u voor stroom in uw stand om aan te tonen dat uw elektrische toestellen nog werken. Bij een verkoop is vertrouwen essentieel.
  • Zorg dat u er vroeg bij bent. Echte kopers dagen immers gewoonlijk al rond 6u ‘s morgens op.
  • Breng orde in uw stand. Schik de kleren volgens geslacht en vervolgens per maat. Groepeer de voorwerpen volgens hun thema. Dat is duidelijker voor de koper en bovendien zet een duidelijk geordend display aan tot kopen.
  • Plaats uw mooiste spullen in de kijker, om zo de aandacht te trekken van een zo groot mogelijk aantal bezoekers.

Ontdek nog meer tips op Shopvlan

 

3.    Welke artikelen verkopen het best ?

Van alle tweedehands spullen, verzamelartikelen en oude voorwerpen, zijn dit degene die het makkelijkst over de toonbank gaan!

  • Tweedehands spullen : Kinderspeelgoed, flesjes parfum, schoolboeken, spelletjes, fietsen en fantasiejuwelen verkopen zichzelf.
  • Verzamelaars zijn dan weer geïnteresseerd in telefoonkaarten, geluksboontjes, figuurtjes, pins, horloges, sleutelhangers of oude munten.
  • Wat oude voorwerpen betreft, vindt u vast kopers als u oude fototoestellen aanbiedt of postkaarten, vinylplaten of zelfs vaatwerk.

 

4.    Wat zegt de wet ?

Volgens de Belgische wetgeving mogen particulieren persoonlijke voorwerpen verkopen die al dienst gedaan hebben, maar dit louter occasioneel. U moet wel ingeschreven zijn in het register van de organisator van de markt. Als u regelmatig wil gaan verkopen moet u beschikken over een leurkaart of het statuut van zelfstandige in bijberoep aanvragen.

Telt elke cent voor u ? Houdt u van gouden zaakjes?

Overweeg om uw verzekeringen te herzien en bespaar zo misschien enkele honderden euro’s per jaar!

ACTELdirect, het online merk van P&V Verzekeringen, biedt verzekeringen tegen een lage prijs en met optimale dekking. Zo betaalt u bijvoorbeeld ook minder voor uw brandverzekering. Doe de test en vraag online een gratis offerte of bel naar 0800/350.81.